در مناظره انتخاباتی دموکراتها چه گذشت؟-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

در مناظره انتخاباتی دموکراتها چه گذشت؟

حمله برنی سندرز به پادشاه عربستان سعودی و دیکتاتوری خطاب نمودن آن و درخواست صریح بایدن مبنی بر تحت پیگرد قرار دادن ترامپ پس از پایان دوره ریاست جمهوری اش مهمترین حواشی مناظره دیشب دموکراتها بود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۲ - ۳۰ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 21
کد خبر: ۲۸۵۰۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمتر از یک سال تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا زمان باقی مانده است. در این میان رقابت های درون حزبی در میان دموکراتها برای انتخاب فرد اصلی جهت رقابت با دونالد ترامپ بیش از پیش بالا گرفته است.

 

پنجمین مناظره انتخاباتی داوطلبان حزب دموکرات برای ریاست جمهوری آمریکا در حالی برگزار شد که نسبت به وجود فساد سیستماتیک در آمریکا و مراکز تصمیم گیری این کشور، ابراز نگرانی شد.

 

۱۰ داوطلب حزب دموکرات برای رقابت‌های درون حزبی  شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در آتلانتای ایالت جورجیا با اجرای شبکه ان بی سی، گرد هم آمدند تا دیدگاه‌های خود را درباره موضوعات سیاست داخلی و خارجی آمریکا مورد بحث قرار دهند.

 

جو بایدن، برنی سندرز، الیزابت وارن، کاملا هریس، پته بوتیجیج، اندرو یانگ، امی کلوباچر، تام استیر، تولسی گابارد و کوری بوکر بر روی سن حاضر شدند تا برای جلب رای رنگین پوستان به ویژه سیاه پوستان آمریکایی تلاش کنند.

 

بایدن: ترامپ پس از ترک ریاست جمهوری تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت

جو بایدن معاون رئیس جمهور سابق آمریکا در جریان مناظره روز چهارشنبه گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده احتمالا پس از پایان دوره ریاست جمهوری، تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.

 

وی در ادامه افزود: اگر در انتخابات 2020 به پیروزی دست پیدا کنم، مانند اقدامی که ترامپ انجام داد، به وزارت دادگستری آمریکا دستور نخواهم داد. من به مقام‌های وزارت دادگستری اجازه خواهم داد تا قضاوت مستقلی داشته باشند. این نقش رئیس جمهور یا وکیل رئیس جمهور نیست بلکه نقش دادستان کل آمریکا است.

 

بایدن اظهار داشت: اگر آن قضاوت باشد، او قانون را نقض کرده و باید به خاطر این جرم تحت تعقیب قرار گیرد.

 

این نخستین بار نیست که بایدن از احتمال تعقیب قانونی ترامپ صحبت کرده است. وی در ماه جولای نیز خواستار تعقیب قانونی ترامپ شده بود. این درخواست پس از آن مطرح شد که رابرت مولر بازپرس ویژه پرونده دخالت روسیه در انتخابات 2016 میلادی، در برابر نمایندگان کنگره شهادت داده بود.

 

یک افشاگر اطلاعاتی آمریکا ترامپ را متهم کرده است که کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین را به حالت تعلیق درآورده و آن را مشروط به تحقیقات ضد فساد رئیس جمهور اوکراین از جو بایدن معاون رئیس جمهور سابق آمریکا و پسرش کرده است.

 

دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا تحقیقات مقدماتی برای استیضاح ترامپ را آغاز کرده‌اند.

 

زمانی که جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا بوده، پسرش در هیئت مدیره شرکت بوریسمای اوکراین که در زمینه انرژی فعالیت می کند، عضویت داشته است.

 

ترامپ و متحدان جمهوریخواه وی اتهامات مطرح شده را رد کرده‌اند. اگر مجلس نمایندگان آمریکا در نهایت رای به استیضاح ترامپ بدهد، مجلس سنا که در اختیار جمهوریخواهان است احتمالا محاکمه ای را آغاز خواهد کرد که در نهایت می تواند منجر به برکناری ترامپ از قدرت شود.

 

برنی سندرز: عربستان یک دیکتاتوری بی‌رحم است

«برنی سندرز»، یکی از نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در مناظره انتخاباتی بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) گفت در صورتی پیروزی در انتخابات ایران و عربستان سعودی را پای میز مذاکره خواهد آورد.

 

سندرز با بیان اینکه عربستان سعودی متحد «قابل اعتمادی» برای آمریکا نیست پیشنهاد داد که واشنگتن اسرائیل و فلسطینی‌ها را هم به مذاکره مجاب کند.

 

این سناتور آمریکایی  گفت: «عربستان سعودی نه تنها [جمال] خاشقچی را به قتل رساند، یک دیکتاتوری بی‌رحم است که هر کاری از دستش بیاید برای برچیدن دموکراسی انجام می‌دهد، با زنان به عنوان شهروندان درجه سوم رفتار می‌کند.»

 

وی اضافه کرد: «وقتی ما در سیاست خارجی‌مان تجدید نظر می‌کنیم چیزی که باید بدانیم این است که عربستان سعودی متحد قابل اعتمادی نیست. ما باید ایران و عربستان سعودی را تحت رهبری آمریکا در یک اتاق گرد هم بیاوریم و بگوییم که ما از هزینه کردن پول و منابع انسانی‌مان به خاطر درگیری‌های شما خسته شده‌ایم.»

 

سندرز اضافه کرد: «همین مسئله درباره اسرائیل و فلسطینی‌ها هم صدق می‌کند. خوب نیست که ما فقط طرفدار اسرائیل باشیم. من خودم طرفدار اسرائیل هستم، اما باید با فلسطینی‌ها هم با احترام و عزتی که شایسته آن هستند برخورد کنیم.

 

پیشتازی بیمه سلامت

از این رو، همچون چهار مناظره پیشین مساله بیمه سلامت که به اقشار متوسط و ضعیف آمریکا ارتباط مستقیم دارد بیش از سایر موضوعات مورد توجه قرار گرفت و داوطلبان دموکرات تلاش کردند تا طرح خود را به منظور جمع آوری آرای بیشتر، ارائه دهند.

 

برنی سندرز و الیزابت وارن دیدگاه نزدیک به هم داشتند و سندرز باز هم بر بیمه همگانی تاکید کرد اما جو بایدن یک طرح دیگری ارائه داد و آن واگذاری حق انتخاب برای مردم آمریکا در برگزیدن بیمه عمومی یا بیمه خصوصی بود.

 

به نظر می رسد بایدن با این طرح، به دنبال دریافت حمایت از سوی شرکت‌های عظیم بیمه خصوصی هم بود ضمن آنکه پایگاه مردمی هم برای وی اهمیت داشت.

 

استیضاح ترامپ و فساد سیستمی

پس از مساله مهاجرت، موضوع استیضاح ترامپ هم همانگونه که انتظار می رفت از سوی مجریان برنامه مورد سوال قرار گرفت. این سوال با توجه به اینکه نشست‌های علنی بررسی مقدماتی برای استیضاح در کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان جریان دارد، داغ بود.

 

همه داوطلبان دموکرات که ترامپ را یک رقیب انتخاباتی بالقوه برای خود می دانند، ترامپ را یک مجرم معرفی کردند که باید تحت پیگرد قرار گیرد.

 

در این میان، جو بایدن با توجه به اینکه خود و پسرش "هانتر" یکی از موضوعات مطرح در ماجرای "اوکراین گیت" هستند، گفت ترامپ چه با استیضاح برکنار شود و چه در انتخابات رای نیاورد، باید از سوی دادستان آمریکا تحت پیگرد قرار گیرد.

 

وی همچنین با اشاره به عملکرد ویلیام بار وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا در ماجرای تحقیقات بازرس مولر که مانع از تحت پیگرد قرار گرفتن رئیس جمهوری در قدرت شده بود، اظهار کرد دادستان کل و وزیر دادگستری نباید دادستان شخص رئیس جمهوری باشد، بلکه باید دادستان آمریکا و بی‌طرف باشد.

 

‌ سندرز، استیر، هریس، کلوباچر و بوتیجیج هم بر فساد در کاخ سفید تاکید کردند و کوشیدند مساله را فراتر از ترامپ جلوه دهند که باید با آن مبارزه شود.

 

سندرز گفت ما با رئیس جمهوری مواجه هستیم که به طور بیمارگونه دروغ می گوید و او فاسدترین رئیس جمهوری در تاریخ آمریکای مدرن است.

 

وی با تاکید بر اینکه سیستم سیاسی ما فاسد است و در سیطره میلیونرها قرار دارد، افزود: اقتصاد ما در حال فروپاشی است.

 

تام استیر میلیونر هم در تایید فساد در آمریکا گفت: این کشور با قانونی کردن بی عدالتی و نژادپرستی تاسیس شد. اگر می‌خواهیم به جلو پیش برویم ، باید نژادپرستی را که در همه مناطق جامعه ما وجود دارد، کنار بگذاریم. ما به راه حل‌های واقعی و ملموس نیاز داریم که با جبران خسارت شروع می‌شود.

 

الیزابت وارن دیگر سناتور داوطلب ریاست جمهوری آمریکا با طرح این سوال که ما طرح‌های خوبی داریم اما چرا تغییری ایجاد نمی کنیم، گفت: به خاطر وجود فساد است. به همین دلیل است که من بزرگترین طرح ضد فساد را از "واترگیت" تا کنون دارم.

 

وی تاکید کرد: مجبوریم که برای مقابله با منشا فساد و مبارزه برای تغییر بزرگ و ساختاری، شهامت داشته باشیم.

 

جنگ‌ های بی‌پایان

از دیگر نکات مورد توجه در این مناظره، چالش‌هایی بود که بین داوطلبان ایجاد شد. تولسی گابارد که خود را به یک مخالف جنگ‌های مداخله‌جویانه برای تغییر رژیم نشان داده است، هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه را به این سیاست متهم کرد.

 

او گفت که دموکرات‌ها هم دیدگاه‌های مشابهی با جورج دابلیو بوش و دونالد ترامپ در زمینه جنگ دارند.

 

این اظهار نظر باعث شد کاملا هریس که در مناظره پیشین هم با گابارد وارد چالش شده بود، در مقام پاسخگویی برآید که گفت: متاسفانه ما افرادی را داریم که برای چهار سال، تمام وقت خود را در فاکس نیوز برای انتقاد از باراک اوباما گذراندند.

 

اشاره هریس به حضور گابارد در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز به ویژه تاکر کارلسون از مجریان مورد علاقه دونالد ترامپ بود.

 

گابارد همچنین به پته بوتیجیج هم انتقاد کرد و گفت: فرماندهی کل ارتش (رئیس جمهوری آمریکا) نیاز دارد تا قضاوت درستی داشته باشد و تنها آنچه را که شما اشاره کردید، فقدان شجاعت برای دیدار با دوستان و دشمنان به منظور اطمینان از صلح و امنیت ملی کشورمان است.

 

بوتیجیج هم این ایده گابارد را که هفت سال در ارتش آمریکا در عراق خدمت کرده است و در کمیته های مختلف مجلس نمایندگان هم حضور داشته و دارد، اینگونه به باد انتقاد گرفت و اظهار کرد به اندازه کافی قضاوت دارد که با کسی چون بشار الاسد که او از واژه "دیکتاتور قاتل" استفاده کرد، دیدار نمی کند.

 

برنی سندرز هم به سیاست‌های مورد حمایت بایدن در زمان معاون اولی وی در دولت باراک اوباما انتقاد کرد و اینگونه گفت من سردمدار مخالفت با جنگ عراق بودم اما جو بایدن به آن رای مثبت داد.

 

وی تاکید کرد لازم است ما به جنگ‌های بی پایان خاتمه دهیم.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار